Білорусь відновила поставки авіаційного палива в Україну

Читать на русском
Припинення поставок палива з Білорусі відбулося через дії українських митників щодо поставок компанії БНК-Україна.

ЗАТ «Білоруська нафтова компанія» (БНК) відновила експорт авіаційного палива в Україну з листопада 2016 року.

Про це під час Petroleum Ukraine 2016 заявив заступник начальника відділу маркетингу компанії Олексій Задорожний, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на OilNews.

Нагадаємо, що білоруські виробники та експортери нафтопродуктів із грудня 2015 року не здійснюють відвантаження авіапалива в Україну через дії українських митників щодо поставок компанії «БНК-Україна».

Припинення поставок із Білорусі, яка була практично єдиним постачальником ресурсу в 2014-2015 роках, призвело до переорієнтації учасників ринку на імпорт із Литви, Азербайджану, Болгарії та ін.

Білорусь буде поставляти іранську нафту через Україну – ЛукашенкоЛукашенко пригрозив замінити російську нафту іранської. Завантажений танкер найближчим часом має прибути до Одеси.

У 2015 році Білорусь поставила 96,2 тис. тонн реактивного палива на український ринок.

Як повідомлялося раніше, за підсумками чотирьох років, з 2013 до 2016-го, споживання бензину в Україні знизилося на 40%. Лише цього року обсяги скоротяться на 7,2%.

У жовтні Антимонопольний комітет України оштрафував нафтотрейдерів на 204 млн 325 тис. 103 грн за узгоджені дії на ринку палива.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: