Путін звільнив росіян з списку санкцій від сплати податків

Читать на русском
Президент Росії Володимир Путін підписав закон про дозвіл росіянам з санкційних списків не надавати звітів про доходи та не платити податки в РФ в особливих випадках.
фото: ЕРА

Президент Росії Володимир Путін підписав закон про дозвіл росіянам з санкційних списків не надавати звітів про доходи та не платити податки в РФ в особливих випадках.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Радіо Свобода».

При цьому закон має зворотну силу і діє з 1 січня 2014 року.

Раніше поправка до Податкового кодексу РФ була запропонована депутатом «Єдиної Росії» Андрієм Макаровим і прийнята в третьому читанні Держдумою.

Пєсков звинувачує в смерті Вороненкова «небезпечне середовище» УкраїниПрес-секретар Путіна Дмитро Пєсков сподівається, що Україна зможе розслідувати вбивство екс-депутата Держдуми РФ Дениса Вороненкова і приписує його смерть потраплянню в дуже небезпечне середовище.

Відповідно до закону, росіяни, у яких є бізнес або майно за кордоном і які потрапили під санкції, можуть не ставати податковими резидентами Росії.

29 березня законопроект отримав схвалення від верхньої палати парламенту – Ради Федерації.

У списку санкцій США фігурує 56 росіян, в європейському – 157 громадян РФ і України. У списку значаться також близькі друзі Путіна Роман і Аркадій Роттенберги і Геннадій Тимченко.

Нагадаємо, сьогодні президент РФ також підписав закон про заборону грошових переказів з Росії в Україну за допомогою іноземних платіжних систем. Він вступить в силу через 30 днів після офіційної публікації.

Раніше Путін вперше прокоментував акції протесту в Росії, порівнявши їх з подіями Євромайдану, які «призвели до хаосу».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: