Меркель радить британцям не обманювати себе щодо Brexit

Читать на русском
Німецький канцлер Ангела Меркель закликала британців не йти хибним шляхом через початок переговорів про вихід Великобританії з ЄС.

Німецький канцлер Ангела Меркель закликала британців не йти хибним шляхом через початок переговорів про вихід Великобританії з ЄС.

Про це пише «Слово і Діло» з посиланням на агентство Deutsche Welle.

«Я хочу чітко про це заявити, тому що у мене є відчуття, що деякі британці досі мають ілюзії, але це марна трата часу», - підкреслила Меркель.

Канцлер ФРН закликала Лондон до конструктивного діалогу з Брюсселем. Меркель заявила, що під час переговорів між ЄС і Великобританією щодо Brexit найперше повинні бути обговорені фінансові зобов'язання Лондона перед Брюсселем.

Після Brexit Британія збереже за громадянами ЄС право на вільний в'їзд до країниБританський прем'єр-міністр Тереза Мей обіцяє громадянам Євросоюзу право на вільний в'їзд до Великобританії після завершення Brexit.

«Ми повинні знати, яка Великобританія бачить майбутні відносини з нами», - зазначила канцлер ФРН.

29 березня 2017 року прем'єр-міністр Великобританії Тереза ​​Мей підписала лист, направлений до Європейського Союзу і оповіщає його про вихід Британії з складу. Тим самим Мей використовувала 50-ту статтю Лісабонського договору і запустила процес Brexit.

Нагадаємо, глава Європарламенту озвучив спосіб скасувати Brexit.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: