Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Ємець заявив, що парламент не буде голосувати за зміни до законодавства про вибори на окупованих територіях

20 травня 2016 року народний депутат України Леонід Ємець заявив, що парламент не буде голосувати за зміни до законодавства про вибори на окупованих територіях (відео:0:43). Нагадуємо, що 16 травня лідер «Батьківщини» Юлія Тимошенко повідомила про підготовку законопроекту, що дозволить провести місцеві вибори на тимчасово непідконтрольній Україні території Донбасу. За її словами, вказаний проект закону майже готовий та може набрати достатню кількість голосів в парламенті за рахунок фракцій «Блоку Петра Порошенка» і «Народного фронту».
Архів
Сказано 20 травня 2016 р.

Джерело

  • https://www.youtube.com/watch?v=IRqAVjpZfjE
  • http://www.pravda.com.ua/news/2016/05/16/7108586/
  • https://ru.tsn.ua/politika/rada-prinyala-zakon-poroshenko-o-reintegracii-donbassa-1005830.html
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/radan_gs09/ns_golos?g_id=14900
  • https://www.obozrevatel.com/ukr/crime/u-putina-anonsuvali-novi-vibori-na-donbasi-nazvani-termini.htm

Результат

На початку жовтня 2017 року парламент ухвалив проект закону №7164 «Про створення необхідних умов для мирного врегулювання ситуації в окремих районах Донецької та Луганської областей», яким продовжив дію особливого статусу ОРДЛО. Таким чином, останній вводиться в окремих районах Донецької і Луганської областей після виведення всіх незаконних збройних формувань, їх військової техніки, а також бойовиків і найманців з території України. Закон передбачає можливість проведення виборів на цих територіях після того, як Україна отримає над ними контроль. Депутат не голосував за вказаний законопроект.

Пізніше, стало відомо про намір провести псевдовибори ватажків так званих ДНР і ЛНР восени 2018 року.

У парламент VIII скликання так і не був внесений законопроект про вибори на окупованих територіях Донбасу. Відповідно голосування за вищезазначену ініціативу не відбулося. Оскільки 12 липня 2019 року відбулось останнє пленарне засідання ВРУ перед достроковими парламентськими виборами, де нардепи могли розглянути і підтримати цей закон. Депутат не мав можливості проголосувати "за" чи "проти". Враховуючи це, обіцянка переноситься в архів.