Brexit: Євросоюз посилює вимоги до Лондона

Читать на русском
Напередодні саміту Євросоюзу з питань виходу Великобританії з ЄС вимоги об'єднання до Лондону посилилися.

Напередодні саміту Євросоюзу з питань виходу Великобританії з ЄС вимоги об'єднання до Лондону посилилися.

Про це повідомляє DW, пише «Слово і Діло».

Лідери ЄС наполягатимуть на тому, щоб Сполучене Королівство давало постійний вид на проживання громадянам Євросоюзу, які на момент очікуваного в 2019 році виходу Великобританії з ЄС, перебували або будуть знаходитися в країні протягом п'яти років.

Очікується, що документ не зазнає істотних змін перед затвердженням на зборах лідерів ЄС в суботу. До нього увійшло і положення про те, що майбутня торговельна угода між ЄС і Великобританією не гарантуватиме доступ фінансових компаній королівства до ринків ЄС.

Через Brexit лоукостер Ryanair не зможе літати в УкраїнуАвіакомпанія Ryanair попередила, що Англія, яка готова вийти з угоди про відкрите небо, повинна укласти двосторонні угоди з країнами ЄС, щоб продовжити літати в Європу і з Європи.

Раніше глава Європарламенту озвучив спосіб скасувати Brexit.

Нагадаємо, 18 квітня Президент Євроради Дональд Туск порівняв заяву прем'єр-міністра Великобританії Терези Мей щодо дострокових виборів в цій країні з хічкоківських сюжетом.

29 березня влада Британії підписала офіційне повідомлення про набуття чинності статті 50 Лісабонського договору і офіційний початок процедури виходу країни з Європейського Союзу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: