Сутички під час першотравневої ходи в Парижі: поранені поліцейські

Читать на русском
Два правоохоронця поранені в ході зіткнень, які відбулися в понеділок під час першотравневої демонстрації в столиці Франції.
Фото: Préfecture de police

У Парижі під час першотравневої демонстрації почалися зіткнення між поліцією й учасниками мітингу.

В результаті двоє поліцейських, в яких демонстранти кинули пляшки із запальною сумішшю, отримали поранення, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на BFM.

1 травня: витоки та історія святаНезважаючи на поширену думку про те, що День солідарності трудящих – суто радянська спадщина, це твердження не зовсім відповідає дійсності. «Слово і Діло» вирішило показати історію свята 1 травня.

Відзначається, що колона демонстрантів, котрій вийшли на першотравневу ходу в столиці Франції, прямують вулицями східної частини Парижа від площі Республіки до площі Нації. У процесію вклинилися близько 150 людей у капюшонах, які почали кидати в поліцію пляшки з коктейлем Молотова.

Відомо, що в місті для охорони порядку задіяні 9 тис. правоохоронців, 2 тис. з яких розташовані за маршрутом ходи процесії.

Нагадаємо, в Стамбулі поліція застосувала проти демонстрантів, які виявили бажання пройтися площею Таксим, гумові кулі та сльозогінний газ. У Києві акції до Всесвітнього дня солідарності трудящих пройшли без особливих правопорушень, учасники оголосили свої вимоги до уряду на Європейській площі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: