У Стамбулі проти демонстрантів застосували сльозогінний газ

Читать на русском
У турецькому Стамбулі першотравнева демонстрація, учасники якої пройшлися площею Таксим, зазнала опору з боку поліції, яка застосувала проти протестуючих сльозогінний газ і гумові кулі.
Фото з відкритих джерел

У турецькому Стамбулі поліція застосувала проти учасників першотравневої демонстрації сльозогінний газ і гумові кулі.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на Reuters.

Акції протесту супроводжують першотравневі демонстрації в Туреччині щороку, тому влада традиційно збільшує кількість поліції у великих містах цього дня.

У Туреччині за день звільнили майже 4 тисячі військових і держслужбовців через «загрозу нацбезпеці»У Туреччині сталася друга велика хвиля масових звільнень за підозрою в загрозі національній безпеці: за день звільнили 3,9 тисяч осіб.

Цьогоріч очікувалась менша кількість протестувальників, оскільки влада заборонила прохід демонстрантів площею Таксим, де зазвичай відбуваються антиурядові протести. Проте частина протестувальників усе ж направились до площі, де їх зустріла поліція. Викрикуючи гасло «Таксим наша і буде наша», вони спробували пройти площею, проте проти них застосували гумові кулі й сльозогінний газ.

Загалом були затримані 207 осіб, вилучені близько 4 десятків пляшок із запальною сумішшю, 17 ручних гранат, 176 феєрверків та плакати з антиурядовими закликами.

Нагадаємо, раніше спостерігачі підрахували, що на референдумі в Туреччині могли підтасувати до 2,5 млн голосів. Незважаючи на це, в країні відмовилися скасовувати підсумки голосування.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: