ЗМІ: Британія заблокувала важливе рішення в Раді ЄС

Читать на русском
Представництво Великобританії в ЄС несподівано звернулося до головуючої Мальти з проханням виключити з порядку денного голосування щодо бюджетних рішень.

Великобританія заблокувала прийняття важливого бюджетного рішення в Раді Європейського союзу.

Про це повідомляє німецьке видання Frankfurter Allgemeinen Sonntagszeitung з посиланням на внутрішні документи Ради ЄС, передає «Слово і Діло».

За даними видання, Великобританія заблокувала середньостроковий перегляд бюджету ЄС на 7-річний період. Зокрема, мова йде про виділення додатково 6 млрд євро на зміцнення зовнішнього кордону ЄС, а також на співпрацю з країнами Африки для протидії нелегальній міграції.

Видання повідомляє, що представництво Великобританії в ЄС несподівано звернулося до головуючої Мальти з проханням виключити з порядку денного голосування щодо бюджетних рішень, яке повинно було відбутися в середу, 26 квітня.

Представництво послалося на те, що британський уряд не може приймати ніяких важливих рішень до парламентських виборів, які пройдуть в червні. Мальтійське головування погодилося із запитом Лондона.

У Брюсселі побоюються, що Тереза ​​Мей після парламентських виборів хоче використати свою згоду щодо змін фінансового планування в якості розмінної монети в переговорах про Brexit.

Відзначимо, як заявив голова Європейської ради Дональд Туск, Європейський Союз зможе завершити переговори про вихід Великобританії, якщо він залишиться єдиним, тому єдність блоку в інтересах британців.

У той же час, міністр фінансів ФРН Вольфганг Шойбле вважає, що Європейський Союз займе жорстку позицію на переговорах про вихід Великобританії про Brexit.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: