У Росії пройшли антипутінські акції #Набрид, не обійшлося без затримань

Читать на русском
Користувачі в соцмережах відзначають, що акція в Пітері була жорстко розігнана. У Москві акція, на яку вийшло кілька сотень людей, пройшла без затримань.

У містах Росії люди вийшли на акції #Набрид, щоб подати звернення до президента РФ Володимира Путіна з проханням не висувати свою кандидатуру на 4-й президентський термін. Силовики затримали близько сотні учасників в різних містах Росії.

Про це повідомляє «Радіо Свобода», передає «Слово і Діло».

Як повідомляється, найбільше затриманих - по кілька десятків - в Санкт-Петербурзі і Тулі. Також були конфісковані листи російському президенту Володимиру Путіну.

При цьому за даними активіста «Відкритої Росії» в Санкт-Петербурзі затримали 60 осіб, а правозахисний проект «ОВС-Інфо» повідомив про 120 затриманих. Користувачі в соцмережах відзначають, що акція в Пітері була жорстко розігнана.

У Москві акція, на яку вийшло кілька сотень людей, пройшла без затримань. Близько 400 учасників пройшли до будівлі Адміністрації президента на Ільїнці.

«Поліція встановила огорожі на частині пішохідної зони Іллінки. Біля входу в приймальню встановлені рамки, учасників акції оглядають і вибудовують в чергу», - йдеться в повідомленні.

Близько 15:30 за місцевим часом акція завершилася, поліція почала розбирати загородження. За даними поліції, в заході взяли участь близько 250 осіб, порушень громадського порядку не було.

У деяких містах проведенню акції заважали представники місцевої влади: в Томську, зокрема, виступи активістів «глушили» піснями з машин комунальників, а в Краснодарі несподівано почали стригти газон в місці проведення протестних заходів.

У Кемерові були затримані близько 20 активістів. В Іжевську, Горно-Алтайську, Новокузнецьку і Тюмені в поліцію потрапили організатори протестів.

Акції #Набрид також відбулися в Єкатеринбурзі, Коломиї, Челябінську, Томську, Казані, Новосибірську та інших містах.

Нагадаємо, організація «Відкрита Росія», підтримувана Михайлом Ходорковським, анонсувала акцію «Набрид» в кінці березня. 26 квітня російська влада визнала зареєстровану в Великобританії організацію «Відкрита Росія» «небажаною».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: