Аваков розповів, чому Інтерпол не оголошуватиме Яценюка в розшук

Читать на русском
Аваков сподівається, що інфопривід, створений РФ, приверне увагу міжнародної громадськості до факту незаконного арешту і застосування тортур в російських в'язницях до Микола Карпюка та Станіслава Клиха.

Інтерпол відхилив позов РФ і не оголошуватиме екс-прем'єра України Арсенія Яценюка в міжнародний розшук.

Про це повідомив глава МВС України Арсен Аваков в своєму Фейсбуці, передає «Слово і Діло».

Як відомо, Аваков звернувся з офіційним листом до керівництва Інтерполу з проханням відхилити позов Росії.

«Інтерпол як адекватна і солідна міжнародна правова організація, за своїм протоколом, взяла до уваги моє звернення і відмовила в безглуздому клопотанні РФ», - заявив він.

Аваков висловив надію, що інформаційний привід, створений РФ з цього приводу, «приверне увагу міжнародної громадськості до факту незаконного арешту і застосування тортур в російських в'язницях до Микола Карпюк та Станіславу Клиху».

«Неприпустимо протиправне ув’язнення наших громадян - злочин, який має бути засуджено та припинено якомога швидше усіма засобами міжнародної юстиції», - додав глава МВС.

Нагадаємо, 28 квітня Росія направила документи до Генерального секретаріату Інтерполу з проханням оголосити Яценюка в міжнародний розшук. Аваков звернувся з офіційним листом до керівництва Інтерполу з проханням відхилити позов Росії.

Раніше російський суд заочно заарештував екс-прем'єра України Яценюка.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: