Інтерпол розшукує двох колишніх керівників страхової компанії «Оранта»

Читать на русском
Інтерпол на прохання України оголосив в розшук екс-голову наглядової ради страхової компанії Оранта Олега Спілку і члена її наглядової ради Олександра Тимінського.

Інтерпол на прохання України оголосив в розшук екс-голову наглядової ради страхової компанії «Оранта» Олега Спілку і члена її наглядової ради Олександра Тимінського.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу юридичної фірми «Ілляшев і Партнери».

Зазначається, що колишні керівники «Оранти» звинувачуються в розкраданні майна компанії на суму понад 10 мільйонів доларів.

За матеріалами кримінального провадження, в 2008 році вони організували схему, по якій передали підконтрольної їм фірмі права на товарні знаки НАСК «Оранта».

«Ціна угоди склала 6 млн гривень. Два місяці по тому ті ж знаки були передані назад «Оранті» в оренду терміном на п'ять років, за що страхова компанія заплатила понад 65 млн гривень», - зауважили в компанії.

За такою ж схемою у 2009 році вони організували виведення коштів при продажу і зворотній покупці «Орантою» часток в статутному капіталі ТОВ «Гарант-Асистанс», через які компанія отримала збиток у розмірі 16 мільйонів гривень.

Спілці і Тимінському пред'явлені звинувачення за ч.5 ст.191 Кримінального кодексу - привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах або організованою групою, які передбачають санкцію до 12 років позбавлення волі і конфіскацію майна.

Нагадаємо, поліція Чорногорії затримала українку Ірину Мусієнко за підозрою в причетності до «газових схем» депутата Олександра Онищенка.

Раніше в Іспанії була затримана правоохоронцями мати депутата Онищенко, яка також фігурує в справі про газові схеми.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: