Аваков заступився за Яценюка перед Інтерполом

Читать на русском
Глава Міністерства внутрішніх справ Арсен Аваков написав лист Інтерполу на захист колишнього глави уряду України Арсенія Яценюка.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков звернувся до Інтерполу з листом про безпідставність звинувачень, озвучених російською стороною стосовно колишнього прем'єр-міністра Арсенія Яценюка, якого РФ хоче оголосити в міжнародний розшук.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу Міністерства внутрішніх справ України.

«20 квітня 2017 року міністр внутрішніх справ Арсен Аваков звернувся з офіційним листом до генерального секретаря Інтерполу Юргену Штоку. У листі міністра викладені загальновідомі, більш ніж переконливі факти і аргументи, які свідчать про очевидну безпідставність звинувачень на адресу громадянина України Арсенія Яценюка. Зокрема, Арсен Аваков запевнив генсека Інтерполу в тому, що Яценюк ніколи не перебував у Чечні, не брав участі ні в яких збройних конфліктах, в зазначений російськими слідчими період проживав, навчався і працював за місцем свого народження на території України», – йдеться в заяві МВС.

Аваков приводить загальновідомі факти, що свідчать про незаконність і політичну вмотивованість дій слідчих органів і органів правосуддя РФ. Зокрема, про те, правова позиція російського правосуддя базується на свідченнях, отриманих під тортурами від незаконно засуджених в РФ громадян України.

«Така оцінка дій Росії стосовно Яценюка є офіційною публічною позицією держави України, зокрема – позицією МВС і Міністерства юстиції України. Так, Мін'юст офіційно звернувся до всіх демократичних країн і Європейському суду з прав людини з вимогою утриматися від визнання рішень, прийнятих російською владою і судами щодо Яценюка», – сказано в заяві.

Нагадаємо, Яценюк назвав свій заочний арешт у Росії помстою президента РФ Путіна.

Раніше російський суд заочно заарештував екс-прем'єра України Яценюка.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: