У Нацполіціі розповіли про заходи безпеки під час Євробачення

Читать на русском
До охорони громадського порядку будуть залучені військовослужбовців Національної гвардії, співробітники патрульної поліції та кінологи.

До охорони громадського правопорядку на час проведення Євробачення в Києві будуть залучені до 10 тисяч правоохоронців.

Про це заявив заступник глави Національної поліції України - начальник Головного управління НП в м.Києві Андрій Крищенко на брифінгу, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Укрінформ».

«В цілому буде до 10 тисяч (правоохоронців - ред.). Це враховуючи те, що якісь масові заходи на Євробачення проводяться не постійно протягом двох тижнів, а це кілька днів, тож сили будуть коригуватися від 6-8 тисяч в залежності від оперативної обстановки», - зазначив Крищенко.

За його словами, будуть задіяні 3 тисячі військовослужбовців Національної гвардії, також близько 3 тисяч співробітників поліції Києва. Решта, підкреслив Крищенко, це будуть співробітники поліції з інших регіонів в разі потреби.

Крім того, за словами начальника Головного управління НП в Києві, до охорони громадського порядку будуть залучені співробітники патрульної поліції і кінологи.

«Кінологи вже працюють з початку завезення обладнання в Виставковий центр і монтажу обладнання, повністю перевіряються всі автомобілі, на яких завозиться це обладнання. Перевіряються всі конструкції», - зазначив Крищенко.

Він підкреслив, що «сьогодні-завтра буде вже повна перевірка і встановлення більш жорсткої охорони Виставкового центру і на Парковій дорозі там, де буде працювати Євроклуб.

«Кінологи будуть постійно задіяні в Євромістечку на Хрещатику і будуть перевірятися станції метрополітену. Також, думаємо, будуть і помилкові замінування, тому ми збільшимо кількість кінологів, щоб швидко відреагувати на них», - зазначив Крищенко.

Відзначимо, готельні послуги в Києві істотно подорожчали перед стартом пісенного конкурсу Євробачення, а на поточний момент вже заброньовано 85 відсотків місць у готелях.

Прем'єр Володимир Гройсман заявляє, що Україна готова до проведення міжнародного пісенного конкурсу «Євробачення-2017», а питання про отримання прибутку від проведення конкурсу не варто.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: