Ситуація з Dragon Capital відображає принцип «була б людина, а справа знайдеться»

Читать на русском
Ерік Найманфінансовий аналітик

У ситуації з обшуками в Dragon Capital незрозуміло, чому СБУ займається питаннями «незаконного використання програмного забезпечення». Відколи господарські питання дрібного масштабу стали об'єктом уваги СБУ?

Про це на своїй сторінці в Facebook написав керуючий партнер компанії Capital Times Ерік Найман, передає «Слово і Діло».

«Навіть якщо врахувати, що такими питаннями СБУ і раніше займалося, то як це узгоджується з проєвропейським устремлінням України. Ясна річ, «незаконне використання програмного забезпечення» є лише приводом. Що ж є реальною причиною? Які і чиї бізнес-інтереси захищає такими методами СБУ? Питання відкрите. Схоже, в Україні зберігається стара приказка: «Була б людина, а справа знайдеться», - міркує аналітик.

Міжнародна інвестиційна діяльність України: галузі та регіони, що цікаві інвесторамЗ початку року іноземні інвестиції в Україну склали 2,618 млрд дол., що в сумі склало 45,153 млрд дол.

Разом з тим, на його погляд, якщо в Україні будуть проведені земельна і пенсійна реформи, то в країні почнеться «потужне економічне зростання, який буде загальмоване тільки кризами США і Китаю».

«Звісно ж, це лише частина пакету реформ. Але й він дасть помітний поштовх іноземних інвестицій. Звідси: хто проти реформ, той проти України. Щоправда, обшуки в Dragon Capital погано узгоджуються з такими позитивними очікуваннями. Але все ж іноземні інвестори зараз у першу чергу дивляться на реформи. Другим темпом уже звернуть увагу на суть і нюанси», - вважає Ерік Найман.

Нагадаємо, гендиректор Dragon Capital Томаш Фіала не виключає, що обшуки в цій компанії могли бути елементом тиску в конфлікті довкола прав на столичний ТРЦ Skymall.

Як розвивається український бізнес і які сектори економіки цікаві інвесторам - «Слово і Діло» з'ясувало в матеріалі «Міжнародна інвестиційна діяльність України. Галузі і регіони, цікаві інвесторам».

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: