Губернатор Одеської області прокоментував перейменування вулиць в Одесі

Читать на русском

В Одеській облдержадміністрації відреагували на рішення Одеської міськради про повернення старих назв деяким вулицям.

Ухвалене депутатами Одеської міської ради в середу, 26 квітня, рішення про уточнення 1531 топоніма, в рамках якого частини вулиць Одеси повернули старі назви, є провокацією.

Таку думку на власній сторінці в Facebook написав голова Одеської обласної державної адміністрації Максим Степанов, повідомляє «Слово і Діло».

«Раптово, напередодні трагічних подій 2 травня, депутати міськради приймають рішення повернути вулицям старі назви. Так, в минулорічному варіанті є неоднозначні моменти, які небхідно було обговорювати з жителями і обов'язково провести громадські слухання. Але те, що сталося вчора – це провокація», – вважає Степанов.

Як приклад він назвав Валентину Терешкову, яка хоча і була першою жінкою космонавтом, в 2014 році проголосувала за анексію Криму.

«Я не знаю, чи нагороджена вона відзнакою «За повернення Криму», але я знаю, що з цього почалася агресія Росії проти України, це принесло смерть і руйнування на нашу землю. Загинули тисячі людей, десятки тисяч скалічено, сотні тисяч вимушено стали біженцями, зруйновано підприємства та інфраструктуру», – зазначив губернатор.

Нагадаємо, Нацполіція почала розслідувати факт перейменування вулиць в Одесі.

Раніше Одеська міськрада повернув деяких вулицях міста старі назви.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: