Про справу Яценюка в Чечні: маніпуляції та ганьба під назвою «російське правосуддя»

Читать на русском
Тарас Березовецьполіттехнолог
Михайло Басарабполітолог

«Банда Яценюка вчинала нові злочини», – що дивно, це не риторика парламентської опозиції, а продовження одного суцільного абсурду, яке носить назву «російське правосуддя».

Про це на своїй сторінці в Facebook написав політтехнолог Тарас Березовець, передає «Слово і Діло».

«Цього разу це правосуддя носить конкретну назву – Єссентукський районний суд Ставропольського краю. Ті самі Єссентуки, вода з яких використовується для профілактики та лікування для цілого ряду захворювань. На жаль, до цього списку нездужань не входить патологічна брехня, маніпуляції та шизофренія. В іншому випадку, воду Єссентуків потрібно терміново прописати голові міського суду Бобровському, а заодно і всій російській судово-правовій системі», – відреагував експерт на рішення суду РФ про заочний арешт Арсенія Яценюка.

«Ганьба під назвою «Росія» триває. Бойовик Арсеній Яценюк залізною ходою продовжує крокувати по безкрайніх російських теренах», – іронізує він.

Політолог Михайло Басараб також вважає, що рішення суду РФ щодо арешту Яценюка є ще одним маневром для девальвації міжнародного права та довіри.

Арсеній ЯценюкГолова політради партії "Народний фронт"

«Кремль вирішив дискредитувати ще й міжнародну кримінальну поліцію. Росія оголосила Яценюка в міжнародний розшук. Буде задіяно Інтерпол. Яценюк, звичайно, поїде за кордон. Це є черговим кроком Кремля до руйнування міжнародного права як консенсусу. Його більше не повинно існувати. Бо є тільки право сили й нахабства», – написав він у Facebook, зазначивши при цьому, що місяць тому за сфабрикованим запитом Інтерполу в Мюнхені вже був затриманий український доброволець Юрій Старов. Потім, щоправда, його випустили, не пояснивши причину затримання.

У Мін'юсті України заявили, що рішення російського суду про заочний арешт Арсенія Яценюка - продовження гібридної війни Росії проти України та закликали всі демократичні держави не визнавати його.

Сам екс-прем'єр заявив, що Кремль намагається знайти юридичні механізми переслідування українських політиків.

«Слово і Діло» зафіксувало 407 обіцянок Арсенія Яценюка. Рейтинг відповідальності політика доступний за посиланням.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: