Розробник виявленого в Dragon Capital і «Укргазвидобуванні» ПО заперечує передачу даних ФСБ

Читать на русском
Розробник програми Стахановець, яка була виявлена на комп'ютерах Dragon Capital і Укргазвидобування протягом обшуків СБУ, стверджує, що ПЗ не передає дані за межі компанії-клієнта.
фото: Дмитрий Рогозин/Facebook

Розробник програми «Стахановець», яка була виявлена на комп'ютерах Dragon Capital і «Укргазвидобування» протягом обшуків СБУ, стверджує, що ПЗ не передає дані за межі компанії-клієнта.

Про це йдеться в офіційній заяві розробника ПЗ, підписаному виконавчим директором компанії Микитою Рогозіним, повідомляє «Слово і Діло».

У компанії-розробнику відреагували на обшуки СБУ в Dragon Capital, «Укргазвидобуванні» і шести інших українських компаніях і заявили, що програма передає дані тільки на сервер компанії-клієнта.

«Комплекс «Стахановець» передає дані тільки на сервер компанії-клієнта, який системний адміністратор або інша уповноважена особа замовника вказує в настройках комплексу при його установці. Будь-системний адміністратор може легко в цьому переконатись», – йдеться в заяві.

При цьому в компанії заявили, що єдиний пакет даних, який програма відправляє «назовні» – це реєстраційний ключ продукту розміром в 80 байт.

Крім того, у розробника заявили про готовність до будь-якого незалежного зовнішнього аудиту і пообіцяли, що будуть вимагати «спростувань заздалегідь неправдивої інформації про нашу компанію та продукт поширеної Олександром Ткачуком, в тому числі в судовому порядку».

Нагадаємо, 27 квітня начальник апарату СБУ Олександр Ткачук розповів, що українські компанії продовжують використовувати заборонене російське ПО для контролю за своїм персоналом. Він зазначив, що розробник програми співпрацює з ФСБ Росії, а дані з комп'ютерів клієнтів можуть відправлятися на сервера в РФ.

Раніше СБУ провела обшуки в Dragon Capital, «Укргазвидобуванні» і низці інших компаній у зв'язку з використанням незаконного програмного забезпечення.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: