Співзасновник Google будує в США секретний дирижабль

Читать на русском
Один з батьків Google Сергій Брін розпочав розробку проекту з будівництва футуристичного транспорту, інформація про який засекречена.

Один з батьків Google Сергій Брін розпочав розробку проекту з будівництва футуристичного транспорту, інформація про який засекречена.

Про це з посиланням на неназвані джерела повідомляє Bloomberg, пише «Слово і Діло».

Будівництво дирижабля, за даними співрозмовників агентства, йде в Дослідницькому центрі Еймса, де в 2015 році один з підрозділів Google викупив у NASA кілька великих ангарів. Центр розташований недалеко від Маунтін-В'ю, де знаходиться штаб-квартира Google.

Повідомляється, що ідея проекту виникла у Бріна три роки тому, коли він побачив фотографії дирижабля «Мейкон» - найбільшого гелевого дирижабля, побудованого в 1933 році на замовлення ВМС США. Керує проектом Алан Уестон - колишній начальник програм NASA.

Уестон в 2013 році розповідав про можливості створення вантажного дирижабля, який був би більш ефективним, ніж літак, з точки зору витрат палива.

Сам Брін відмовився коментувати будівництво дирижабля.

За даними Bloomberg, новий проект Бріна ніяк не пов'язаний з будівництвом вантажних дирижаблів за програмою Calcifer в випробувальної лабораторії Google X. У 2014 році від ініціативи Calcifer відмовилися.

Як повідомлялося, Google змінить алгоритм пошуку для боротьби з фейками.

Нагадаємо, Google придумала, як заблокувати рекламу в Chrome.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: