Справа Мартиненка: Суд обрав запобіжний захід директору Східного ГЗК

Читать на русском
Солом'янський райсуд Києва призначив нічний домашній арешт строком на два місяці директору держпідприємства Східний ГЗК Олександру Сорокіну.

Солом'янський райсуд Києва призначив нічний домашній арешт строком на два місяці директору держпідприємства Східний ГЗК Олександру Сорокіну.

Як повідомляє «Громадське», чиновнику заборонили покидати своє житло в місті Жовті Води з 23 години вечора до 6 години ранку, передає «Слово і Діло».

При цьому суд відхилив прохання нардепів від Народного фронту взяти підозрюваного на поруки.

Прокурори Спеціалізованої антикорупційної прокуратури вимагали для Сорокіна утримання під вартою терміном на два місяці з альтернативою внесення застави в 15 млн грн. У САП аргументували свою позицію тим, що Сорокін може чинити тиск на свідків у цій справі.

Сам Сорокін свою причетність до злочинів заперечував і заявив, що не збирається здійснювати тиск на свідків.

Справа Мартиненка: цікаві деталі розслідування НАБУ«Слово і Діло» створило інфографіку розслідування детективів Антикорупційного бюро стосовно Миколи Мартиненка.

Олександр Сорокін проходить підозрюваним у справі екс-депутата Миколи Мартиненка.

Нагадаємо, 22 квітня Солом'янський суд Києва обрав для Миколи Мартиненка запобіжний захід у вигляді особистої поруки. Його взяли на поруки нардепи від Народного фронту, а також міністр молоді та спорту Ігор Жданов.

20 квітня НАБУ затримало Мартиненка у справі про розтрату $ 17,28 мільйонів на українському держпідприємстві Східний ГЗК при поставках уранового концентрату з Казахстану. Сам Мартиненко заперечує звинувачення проти себе.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: