Україна суттєво збільшила імпорт автомобілів

Читать на русском
Число імпортірованніх автомобілів в Україну зросло на 65 відсотки, а середня ціна імпортованої машини знизилася майже на 3 тисячі доларів.

Число імпортірованніх автомобілів в Україну зросло на 65 відсотки, а середня ціна імпортованої машини знизилася майже на 3 тисячі доларів.

В Україні за два перших місяці поточного року було ввезено 15 195 легкових автомобілів, що на 64 відсотки вище показників аналогічного періоду минулого року, повідомляє «Укравтопром», пише «Слово і Діло».

Відзначається, що середня ціна імпортованого автомобіля в порівнянні з цим періодом минулого року знизилася майже на 3 тисячі доларів, склавши 13,5 тисячі доларів. Таким чином, загальна митна вартість ввезених автомобілів склала 205,4 мільйонів доларів.

Найбільшим постачальником іномарок в Україні став ЄС, з якого було імпортовано 11 296 автомобілів на суму 141,9 мільйонів доларів.

Названо автомобіль, який українці купують найчастішеНа українському авторинку за останні 17 років всього було продано 3,6 млн нових легкових автомобілів.

При цьому найбільше авто було ввезено з Німеччини (4 295 автомобілів), у Франції, де закупили 1 454 машини і та Словаччини посилання - 1 093 авто.

Крім того, імпорт з США склав 891 автомобіль, а його вартість - 19,5 мільйона доларів. Японія відвантажила 731 авто на 15 мільйонів доларів, відвантаживши 731 авто. З Туреччини і Південної Кореї в Україну прибуло по 564 легкових автомобіля. Турецький імпорт обійшовся в 7,4 мільйона доларів, а південнокорейські поставки - в 9,5 мільйона доларів.

Що стосується країн СНД, то авто купувалися тільки в двох країнах - Росії та Узбекистані. З першої в Україні ввезли 288 автомобілів, а з другої 88 штук. Загальна вартість - 3,3 мільйонів доларів.

Як повідомлялося, Україна має намір почати виробництво «електроланосів».

Нагадаємо, в березні український ринок уживаних авто виріс в 4,5 рази.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: