Україна має намір почати виробництво «електроланосів»

Читать на русском
Південнокорейський автомобільний концерн Posco Daewoo Corporation готовий допомогти зі створенням українського бренду електромобілів.

Південнокорейський автомобільний концерн Posco Daewoo Corporation готовий допомогти зі створенням українського бренду електромобілів.

Про це на зустрічі з прем'єр-міністром України Володимиром Гройсманом заявив президент компанії Posco Daewoo Кім Йонг-Санг, пише «Слово і Діло».

«Компанія зацікавлена в співробітництві з Україною в напрямку виробництва електромобілів і готова сприяти в створенні національного бренду», - йдеться в повідомленні Кабміну.

На що Гройсман відповів, що уряд України вживає заходів для створення сприятливих умов для бізнесу і готовий «забезпечити 100-відсотковий супровід тим бізнес-проектам, які здійснюються в Україні». За його словами, саме з цією метою Уряд створив Офіс залучення і підтримки інвестицій.

За словами міністра інфраструктури України Володимира Омеляна, який також був присутній на зустрічі, корейська сторона високо оцінила зусилля міністерства з розвитку електрокарів в Україні та їх виробництва.

«Довго розповідав йому, що найбільше європейське родовище літію знаходиться саме в Україні, що попит на акумулятори вже в рази перевищує пропозицію і в наступні роки ця тенденція буде тільки підсилюватися, а якщо український парламент підтримає наш проект закону - такий сприятливого бізнес-середовища не буде ні в жодній іншій країні світу », - написав Омелян в Facebook.

Підсумком зустрічі стала домовленість про те, що протягом місяця корейська делегація відвідає Україну для предметного вивчення можливості виробництва електрокарів на її території.

Нагадаємо, раніше в Україні ініціювали введення пільг на купівлю електромобіля.

Раніше Омелян розповів, на скільки можуть подешевшати електромобілі в разі ухвалення необхідного закону.

Як повідомлялося, за останній рік кількість авто на електротязі виросла в чотири рази порівняно з роком раніше - до 2593.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: