Україна поки не відключатиме світло ОРДО

Читать на русском
Національна енергетична компанія «Укренерго не припинятиме енергопостачання ДНР, поки не буде завершено будівництво нової ЛЕП до Авдіївки.

Національна енергетична компанія «Укренерго не припинятиме енергопостачання «ДНР», поки не буде завершено будівництво нової ЛЕП до Авдіївки.

Про це повідомив в. о. глави Укренерго Всеволод Ковальчук в Facebook, пише «Слово і Діло».

«Рішення про припинення перетоків (електроенергії на непідконтрольною Києву частину Донецької області - ред.) не ухвалено, так як залишається невирішеним питання щодо Авдіївки», - зазначив він.

За його словами, спочатку має бути завершено будівництво нової лінії електропередач до Авдіївці, яка забезпечить електропостачання міста.

Відключення світла в ОРЛО: чи опиниться регіон у темрявіДиректор спеціальних проектів науково-технічного центру «Психея» оцінив рішення України відрізати ОРЛО від електроенергії.
  «Після цього постане питання щодо продовження або непродовженого енергопостачання в окремі райони Донецької області», - сказав Ковальчук.   Він також прокоментував припинення енергопостачання ЛНР, заявивши, що за весь час АТО Україна не отримала оплату за поставлену електроенергію, що і стало однією з причин відключення.   Нагадаємо, сукупний борг «ДНР» і «ЛНР» за електрику складає 11 мільярдів гривень: «ЛНР» - 5,2 мільярда гривень, а «ДНР» - 5,8 мільярда гривень.   Також відзначимо, що Росія буде постачати електрику в «ЛДНР».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: