У Мінську сторони засудили порушення бойовиками перемир'я

Читать на русском
Дипломатичні радники лідерів України, Німеччини та Франції виступили за негайну консолідацію режиму тиші на Донбасі.
перемирие

На переговорах у Мінську 6 квітня дипломатичні радники лідерів України, Німеччини та Франції засудили порушення бойовиками перемир'я, введеного на Донбасі з 1 квітня.

Про це повідомляє прес-служба Президента України Петра Порошенка з посиланням на результати переговорів дипломатичних радників у Мінську, передає «Слово і Діло».

«Українська, німецька та французька сторони засудили порушення підтримуваними Росією бойовиками режиму припинення вогню, введеного з 1 квітня 2017 року згідно з рішенням тристоронньої контактної групи від 29 березня 2017 року», - йдеться в повідомленні прес-служби президента.

Згідно з інформацією, під час консультацій сторони обговорили ключові аспекти імплементації Мінських угод і відзначили пріоритетність виконання компонентів безпеки.

«Сторони виступили за негайну консолідацію «режиму тиші» на Донбасі», - йдеться в повідомленні.

Чому не дотримується пасхальне перемир'яШвидше за все, найближчим часом слід очікувати локальних загострень, схожих на ті, які відбувалися в грудні 2016 року на Світлодарській дузі та в січні 2017 року районі Авдіївки. На фронті триватиме позиційна війна, в ході якої сторони будуть захоплювати об'єкти в «сірій зоні».

Також мова йшла про відведення важкого озброєння, безпечних умов для роботи представників СММ ОБСЄ на Донбасі і надання їм доступу по всій окупованій території.

«Російську сторону закликали вжити всі необхідні заходи з метою припинення залякування бойовиками спостерігачів місії», - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією, Україна, Німеччина та Франція закликали Росію розблокувати процес звільнення заручників на Донбасі, зокрема напередодні великодніх свят. В черговий раз було сказано, що звільнення заручників вимагає невідкладного рішення», - повідомляє прес-служба.

Українська сторона підкреслила, що останні кроки Росії і бойовиків на Донбасі, зокрема експропріація українських підприємств і визнання незаконних документів, суперечать мінським угодам і загрожують процесу врегулювання.

«Сторони домовились продовжувати інтенсивні контакти в рамках Нормандського формату з метою узгодження «дорожньої карти» виконання Мінських домовленостей», - сказано в повідомленні.

Нагадаємо, домовленість про припинення вогню на Донбасі з 1 квітня була досягнута 29 березня 2017 року в Мінську в ході засідання Тристоронньої контактної групи з мирного врегулювання ситуації на Донбасі.

Пізніше Президент Петро Порошенко заявив, що режим припинення вогню, введений на Донбасі з 1 квітня, не дотримувався російською стороною жодного дня.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: