«Марш рівності» в Києві: реакція політиків, журналістів і пересічних українців

Читать на русском

12 травня в Києві пройшов так званий Марш рівності. Огляд реакції користувачів соціальних мереж.
ілюстрація: Ілля Стронґовський

Вчора, 12 травня, в центрі Києва пройшов так званий «Марш рівності». Участь у ході взяли понад тисячі ЛГБТ-активістів і простих киян, які прийшли підтримати права людини.

Задовго до заходу багато радикально налаштованих громадян заявляли про те, що не допустять ходи. Радикали також погрожували фізичним насильством учасникам параду. Тому «Марш рівності» охороняли близько 6 тисяч правоохоронців, які в підсумку впоралися зі своїм завданням та не допустили серйозних провокацій.

«КиївПрайд-2016» став однією з головних тем минулих вихідних. Користувачі соціальних мереж активно обговорювали сам захід і його підсумки. Думки українців, як зазвичай, розділилися.

«Слово і Діло» обрало найцікавіші, на нашу думку, коментарі звичайних громадян, політиків, журналістів і громадських активістів із цього приводу.

Міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак розповів про заходи безпеки, яких було вжито для проведення марша.

Депутат Верховної Ради й колишній член фракції «Опозиційного блоку» Євген Мураєв опублікував на своїй сторінці у Facebook фотографію іншого нардепа – Сергія Лещенка, який брав участь у ході.

А потім Сергій Лещенко відповів на такого роду публікації.

Народний депутат України і радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко розповів про те, як правоохоронці готувалися до запобігання масовим заворушенням на «Марші рівності».

Український журналіст Роман Бочкала негативно відгукнувся про захід.

Не обійшлося й без випадкових затримань. Кількох активістів без причин затримали та доправили до районного відділку поліції.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: