Магда: ОБСЄ не буде швидко реагувати на загибель свого представника

Читать на русском
Політолог впевнений, що цей трагічний інцендент не сприятиме тому, що про проблеми України будуть голосно говорити в Європі.
Євген Магда

Політичний експерт, доцент кафедри видавничої справи та редагування НТУУ «КПІ імені Сікорського» Євген Магда розповів «Слову і Ділу» про наслідки підриву автомобіля місії ОБСЄ в Луганській області.

Політолог впевнений, що цей трагічний інцендент не сприятиме тому, що про проблеми України будуть голосно говорити в Європі. «На жаль, я не думаю, що будуть якісь кардинальні зміни у відношенні світу до України. Тому що ОБСЄ достатньо забюрократизована організаціія, як би це дивно не звучало. Тому вона наврядчи буде швидко реагувати на ці події. Звичайно, буде велике занепокоєння з приводу цього вибуху авто, будуть лунати заклики провести розсділування із з"ясуванням обставин, але не більше того...», - повідомив Магда.

Також політолог прокоментував реакцію уряду РФ на події на Донбасі: «Лавров вчергове бреше, він робить вигляд що Мінські домовленності не обходять Росію, а стосуються насамперед України – це послідовна лінія російського політичного керівництва, котре не бачить своїх помилок та не збирається визнавати той факт, що сьогодні Росія продовжує гібридну агресію проти України», - зробив висновок Магда.

Нагадаємо, що на думку голови Ради національної безпеки і оборони Олександра Турчинова, відповідальність за загибель спостерігачів ОБСЄ лежить на військово-політичному керівництві Російської Федерації.

А СБУ кваліфікувала справу про підрив автомобіля ОБСЄ як теракт.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: