Кремль поскаржився на організаторів Євробачення

Читать на русском
Прес-секретар Путіна Дмитро Пєсков поскаржився на те, що організатори Євробачення не змогли виконати свої ж правила.
Юлія Самойлова

Росія дуже шкодує про те, що організатори «Євробачення» не змогли примусити Київ впустити в Україну російську учасницю.

Про це пише «Слово і Діло», посилаючись на «ТАСС».

«Можна тільки висловити жаль у зв'язку з тим, що організатори" Євробачення "виявилися нездатні виконати умови своїх же правил і не спромоглися закликати країну, яка виявила готовність провести у себе цей конкурс, дотриматися правила приймаючої сторони, які прописані у відповідних документах Європейського мовного союзу»- заявив прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков.

«Європейський мовний союз, як і раніше пропонує нам варіант віддаленої участі Юлії Самойлової або її заміни на іншого учасника, але« Перший канал» вважає обидва варіанти неприйнятними», - заявили на головному російському каналі.

Зазначимо, що вчора головний російський телеканал країни відмовився від трансляції «Євробачення» через заборону на в'їзд представниці РФ Юлії Самойлової, у скасуванні якої організаторам конкурсу не вдалося переконати українську владу.

Нагадаємо, що напередодні проведення «Євробачення-2017» в столиці впровадять «діалогову поліцію», покликану знижувати рівень конфліктності учасників масових заходів шляхом постійного контакту і роз'яснення своїх прав і обов'язків.

19 січня 2017 року міністр культури України Євген Нищук запевнив, що конкурс Євробачення принесе Україні прибуток і ті 15 мільйонів євро гарантованих державою в 2016 році повернуться вже в 2017 році подвійним або потрійним прибутком.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: