Кириленко: Росія може брати участь в Євробаченні, якщо надішле іншого співака

Читать на русском
Росія зможе взяти участь в Євробаченні, якщо надішле людину, яка не порушувала українських законів.

Росія зможе взяти участь в Євробаченні, якщо надішле людину, яка не порушувала українських законів.

Про це в ефірі «Українського радіо» заявив віце-прем'єр-міністр В'ячеслав Кириленко, повідомляє «Слово і Діло».

«Я можу ще раз повторити, що Росія може взяти участь в Євробаченні-2017 Києві, але якщо учасник буде такий, що не порушував українське законодавство. І, я думаю, точно таке рішення прийняла б Франція, Німеччина, Великобританія, Польща або будь-яка інша країна – член Європейського мовного союзу. А вимагати від України безпрецедентних рішень на догоду Росії і, порушення власного законодавство і, до речі, міжнародного права – безпрецедентно і неприйнятно», – підкреслив він.

Нагадаємо, Європейський мовний союз і Національна громадська телекомпанія України оприлюднили розклад виступів учасників першого і другого півфіналів «Євробачення-2017», включивши в нього представника Росії.

Раніше в Європейській мовній спілці підтвердили справжність листа прем'єр-міністру України Володимиру Гройсману про можливі санкції в разі заборони на в'їзд російської виконавиці Юлії Самойлової.

У червні 2015 року Самойлова брала участь в концерті на території окупованого Росією Криму, в'їхавши туди з порушенням законів України.

22 березня СБУ на три роки заборонила Самойловій в'їзд на територію України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: