На кордоні з Кримом пройдуть військові навчання

Читать на русском
На території Генічеського району Херсонської області сьогодні відбудуться антитерористичні навчання.
Військові навчання

Сьогодні на території Генічеського району Херсонської області, яка межує з анексованим Кримом, відбудуться антитерористичні навчання.

Про це повідомляє «Слово і Діло», посилаючись на «Радіо Свобода».

«Це звичайні навчання, планові, які час від часу проводимо», - пояснила керівник прес-служби управління херсонського главку СБУ Вікторія Шакула.

Річниця АТО: що завадило Україні успішно закінчити війнуЧерез три роки після початку бойових дій на Донбасі журналіст Денис Попович пригадує, як починалася АТО, і наводить факти, які завадили Україні успішно завершити бойові дії на Донбасі.

За інформацією Шакули, навчання буде проводити Координаційна група Антитерористичного центру при управлінні Служби безпеки України в Херсонській області.

В СБУ просять місцевих жителів зберігати спокій у зв'язку із зосередженням в населеному пункті спецназівців і військових і з розумінням поставитися до можливих тимчасових незручностей.

У свою чергу начальник прес-служби Бердянського прикордонного загону Держприкордонслужби України Неля Доценко уточнила, що 21 квітня контрольно-пропускний пункт «Чонгар» буде працювати в штатному режимі.

Генічеський район Херсонської області розташований поблизу адмінкордону з Кримом, який з 2014 року анексований Росією. На адмінкордоні працюють три контрольних пункту в'їзду та виїзду «Каланчак», «Чонгар» і «Чаплинка».

Нагадаємо, що на весняних військових навчаннях армія Російської Федерації відпрацьовувала прийоми захоплення і утримання міст.

А 19 квітня стало відомо, що литовські інструктори приїдуть в Україну для того, щоб навчати українських військових.

Україна відновлює ракетний щит, який має стати частиною єдиної системи забезпечення безпеки на європейському континенті. Про це 12 квітня заявив секретар Ради нацбезпеки і оборони Олександр Турчинов.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: