Парубій: РФ може застосувати навчання «Захід-2017» для прямого нападу

Читать на русском
Спікер українського парламенту Андрій Парубій висловив побоювання стосовно можливої атаки на Україну з  території  Росії і Білорусі одночасно.

Спікер українського парламенту Андрій Парубій висловив побоювання стосовно можливої атаки на Україну з території Росії і Білорусі одночасно.

Про це передає «Слово і Діло» з посиланням на «Укрінформ».

Парубій заявив, що спільні російсько-білоруські навчання «Захід-2017», які пройдуть восени 2017 року, можуть бути використані для прямої агресії або диверсійних дій проти України.

«Нинішні військові навчання «Захід-2017» викликають занепокоєння в Україні. Не слід виключати найгіршого сценарію: використання навчань як мінімум для дискредитації Білорусі, а як максимум - здійснення прямої агресії або диверсійної підривної діяльності на території Білорусі проти нашої держави», - зазначив Парубій під час VIII сесії Міжпарламентської асамблеї України, Польщі та Литви у Варшаві.

Андрій ПарубійНародний депутат України
Парубій обіцяє покарати всіх, хто був причетний до злочинів під час МайдануСказано 24 лютого 2014 р.Статус обіцянки: Не виконано
  Спікер парламенту зазначив, що в України довгий кордон з Білоруссю, і Київ не може розглядати свої відносини з Мінськом окремо від проблем російської агресії проти України.   Парубій підкреслив, що «дуже важливо, щоб наступ на Україну не почався одночасно як на території РФ, так і території українсько-білоруського кордону».

Як повідомлялося, Порошенко провів зустріч з послами країн Великої сімки та Євросоюзу, результатом якої стали угоди про подальшу підтримку реформ в Україні та продовження санкцій для РФ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: