САП повідомляє про затримання матері Онищенка в Іспанії

Читать на русском
САП отримало інформацію щодо затримання іспанськими правоохоронними органами матері депутата Онищенка, який підозрюється в корупційній газовій схемі.

САП отримало інформацію щодо затримання іспанськими правоохоронними органами матері депутата Олександра Онищенка, який підозрюється в корупційній газовій схемі.

За повідомленням САП в Facebook, мати Онищенко є одним із співорганізаторів в так званій «газовій схемі» і була оголошена в розшук в серпні 2016 року.

Про це повідомляє «Слово і Діло».

«Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) повідомляє, що вчора, 30 березня 2017 року, в Королівстві Іспанія за орієнтуванням департаменту і Європолу Інтерполу України затримали громадянку України Кадирову Іннесу, яка розшукується НАБУ для притягнення до кримінальної відповідальності за вчинення злочинів, передбачених ч. 1 ст. 255, ч.4 ст. 28, ч.5 ст. 191 ч. 2 ст. 209 Кримінального кодексу України», - заявили в антикорупційному відомстві. У зв'язку з цим сказано, що САП вживає всіх можливих заходів для екстрадиції Кадирової на територію України з метою притягнення до кримінальної відповідальності.

Онищенко озвучив умову свого повернення в УкраїнуОголошений у національний розшук нардеп Олександр Онищенко повідомив, що перебуває в Німеччині, а в Україну повернеться, якщо правоохоронці припинять кримінальне переслідування щодо нього.

Як повідомлялося, 15 червня 2016 року в НАБУ і САП заявили про викриття організованого злочинного угруповання, що заподіяло шкоду державі в розмірі понад 3 млрд грн в результаті спільної діяльності на підставі угод, укладених з ПАТ «Укргазвидобування».

Згідно доказам, отриманим під час досудового розслідування кримінального провадження, організатором корупційної схеми є Онищенко, якого Верховна Рада 5 липня позбавила недоторканності, а також проголосувала за його затримання і арешт, але до цього він, користуючись депутатською недоторканністю, втік з України. Всього в рамках цього кримінального провадження були затримані 12 підозрюваних, п'ятеро з яких визнали себе винними і погодилися на угоду зі слідством.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: