Дебати щодо ратифікації Угоди Україна-ЄС у Нідерландах можуть відбутися наприкінці травня

Читать на русском
Міністру закордонних справ Нідерландів Берту Кундерсу пропонують взяти участь у пленарних дебатах, які можуть бути проведені 23 травня. Якщо ця дата не підійде, дебати будуть перенесені на 6 червня.

У Нідерландах верхня палата парламенту (сенат) пропонує провести дебати щодо питання ратифікації Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом 23 травня.

Про це повідомляє «Інтерфакс-Україна» з посиланням на сайт Сенату, інформує «Слово і Діло».

Комітети з питань закордонних справ, оборони та розвитку і європейських відносин пропонують міністру закордонних справ Нідерландів Берту Кундерсу взяти участь у пленарних дебатах, які можуть бути проведені 23 травня.

Як повідомлялося, нижня палата парламенту Нідерландів (Палата представників) офіційно підтвердила ратифікацію Угоди про асоціацію з Україною 23 лютого.

За ратифікацію Угоди проголосували 89 з 150 депутатів палати, 55 проголосували проти.

Для завершення процедури повинна проголосувати верхня палата, після чого ратифікаційні грамоти передаються на підпис королеві Нідерландів і відправляються в Брюссель.

Раніше в Міністерстві закордонних справ перелічили 30 країн, куди українці зможуть потрапити без візи після ухвалення Євросоюзом рішення, і нагадали, що безвіз не дає права на роботу в цих країнах.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: