Безвіз для України: в МЗС назвали ймовірну дату підписання угоди

Читать на русском
Міністерство закордонних справ сподівається, що ЄС і Україна підпишуть угоду про введення безвізового режиму через місяць.

Міністерство закордонних справ сподівається, що Євросоюз і Україна підпишуть угоду про запровадження безвізового режиму 18 травня.

Про це заявив перший заступник міністра закордонних справ України Вадим Пристайко, передає «Слово і Діло».

Він пояснив, що, ймовірно, 26 квітня комітет постійних представників Євросоюзу підтвердить результати тріалогу інститутів ЄС щодо лібералізації візового режиму. Тим часом Рада Євросоюзу повиненна ухвалити це рішення 11 травня.

«І найближчими датами 11-15, можливо, 18 травня відбудеться підписання. Підписувати буде очільник парламенту і мальтійське головування», - підкреслив Пристайко.

Зазначимо, що сьогодні стали відомі ймовірні дати проведення завершальних процесів у питанні надання Україні безвізового режиму, а також день набрання чинності угоди. Згідно цієї інформації, безвізовий режим для українців має вступити в силу вже 11 червня.

Нагадаємо, що Європейський парламент на засіданні у Страсбурзі 6 квітня підтримав надання Україні безвізового режиму з ЄС.

Міністерство закордонних справ України сподівається, що вже влітку українці поїдуть до країн ЄС без віз.

Раніше повідомлялося, що більшість українців не знає правила безвізу з ЄС.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: