Геращенко: в Брюсселі визначилися з графіком введення безвізового режиму з Україною

Читать на русском
Перший заступник голови Верховної Ради Ірина Геращенко заявила, що до середини червня наші громадяни отримають безвізовий режим з ЄС.
Ірина Геращенко

Перший заступник голови Верховної Ради Ірина Геращенко повідомила, що в Євросоюзі підтвердили графік введення безвізового режиму з Україною до середини червня.

Про це вона написала у своєму Facebook, передає «Слово і Діло».

«Брюссель підтверджує графік українського безвізу, згідно з яким, до середини червня наші громадяни отримають безвізовий режим з ЄС», - зазначила вона.

Геращенко також висловила надію, що «деякі депутати, які плутають ВР та інші установи, його не зірвуть».

Нагадаємо, Європарламент 6 квітня прийняв законодавчу резолюцію, згідно з якою Україна потрапляє до переліку країн, для громадян яких скасовуються візові вимоги для короткострокових подорожей країнами ЄС. Резолюцію підтримав 521 депутат, 75 голосували проти і 36 утрималися.

У Міністерстві закордонних справ перелічили всі 30 країн, куди українці зможуть потрапити без візи після прийнятого Євросоюзом рішення і нагадали, що безвіз не дає права на роботу в цих країнах.

Українці, що постійно мешкають на території тимчасово окупованих АР Крим і ОРДЛО, зможуть безперешкодно подорожувати в країни ЄС без віз.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: