У Радбезі ООН пройдуть слухання з питань прав осіб, котрі призводять до конфліктів

Читать на русском
Засідання Радбезу ООН буде присвячено основним проблемам, пов'язаним з правами осіб, котрі призводять до конфліктів.
Радбез ООН

У Раді Безпеки ООН проведуть слухання про стан прав людей, котрі призводять до виникнення конфліктних ситуацій.

Про це повідомляє «Слово і Діло», посилаючись на «Голос Америки».

Експерт про роль Радбезу ООН: є шанс донести правду про те, що роблять російські війська на ДонбасіПолітолог пояснив, чому рішення, ухвалені на засіданнях Радбезу ООН, втрачають значення на міжнародній арені.

Посол США при ООН Ніккі Хейлі ще до початку головування Сполучених Штатів в Радбезі розповіла журналістам про те, що вона планує провести засідання «без вказівки пальцем на кого-небудь», присвячений основним проблемам, пов'язаними з правами осіб, які призводять до конфліктів.

В якості прикладів Ніккі Хейлі призвела студентські протести проти президента Сирії Башара Асада, що викликали шестирічний конфлікт; самоспалення туніського торговця фруктами, якого переслідувала поліція і який не міг працювати, що викликало загальнонаціональні демонстрації, а також масові порушення прав людини в Північній Кореї.

Виконуючим обов'язки постпреда Росії при ООН Петро Іллічов не погодився з передумовою пропонованої дискусії. Іллічов також стверджував, що інші органи ООН, включаючи знаходиться в Женеві Рада з прав людини та Генеральну Асамблею, вже займаються проблемою прав людини.

Питання про стан прав людини не було включене в програму роботи Ради Безпеки майже місяць, оскільки вимагалася одностайна згода всіх 15 членів Радбезу, якої США не могли отримати.

Нагадаємо, 6 квітня стало відомо про те, що РФ накладе вето на резолюцію РБ ООН щодо хімічної атаки в сирійській провінції Ідліб, якщо вона буде виставлена ​​на голосування без проведення консультацій.

Ще 5 квітня США, Британія і Франція внесли до Ради Безпеки ООН проект резолюції, що засуджує застосування хімічної зброї в сирійській провінції Ідліб, через яку загинули більше 58 людей.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: