У Туреччині опозиція збирається оскаржити результати референдуму

Читать на русском
Опозиційна Республіканська народна партія Туреччини збирається оскаржити результат референдуму.

Опозиційна Республіканська народна партія Туреччини збирається оскаржити результат референдуму.

Про це заявив віце-президент турецької політичної сили Бюлент Тезджан, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на Haberturk.

«Випадки голосування без кабінок, прихований від спостерігачів підрахунок – все це стане темною сторінкою нашої історії. Єдиний вихід для зниження напруженості – це вважати результати референдуму недійсними», – заявив він.

Також в партії розкритикували рішення комісії вважати дійсними бюлетені без печаток. Тезджан пообіцяв звернутися до Конституційного суду Туреччини для скасування результатів референдуму, а в разі невдачі – в Європейський суд з прав людини.

Нагадаємо, за результатами недавнього референдуму в Туреччині президент Реджеп Ердоган отримав диктаторські повноваження: він може призначати міністрів і вищих державних чиновників, оголошувати надзвичайний стан і розпускати парламент. Також він буде одночасно і головою уряду, а посаду прем'єр-міністра скасують в 2019 році. Крім того, Ердоган отримає можливість залишатися при владі протягом двох п'ятирічних термінів – до 2029 року.

Однією з перших завдань після своєї перемоги на референдумі Ердоган назвав відновлення смертної кари в Туреччині.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: