Карта АТО: ситуація на сході України на 16 квітня

Читать на русском

Ситуація на сході країни за станом на 00:00 16 квітня 2017 року за даними РНБО України, прес-центру АТО, Міноборони, журналістів і волонтерів.

Обстріли

Ситуація в районі проведення АТО залишається не спокійною, але контрольованою Збройними Силами України. За минулу добу підрозділи російсько-окупаційних військ 29 разів обстріляли позиції сил АТО. Незважаючи на збройні провокації з боку ворога, українські військовослужбовці суворо дотримувалися режиму «тиші» і вогонь у відповідь не відкривали.

Напрямки

На приморському напрямку вогнем мінометів калібру 120-мм та 82-мм, гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів противник накривав захисників Мар’їнки. Крім того, свої цілі тут шукали ворожі снайпери. Морських піхотинців у районі Водяного ворог обстрілював з протитанкових гранатометів та кулеметів великого калібру. По морпіхах в Широкиному противник бив з озброєння БМП та стрілецької зброї. По захисниках Павлополя вів вогонь з гранатометів, а по оборонцях Гнутового та Чермалика – з великокаліберних кулеметів.

На донецькому напрямку по позиціях в районах населених пунктів Авдіївка та Піски ворог вів вогонь з гранатометів різних систем та кулеметів великого калібру. Опорні пункти поруч із Луганським противник обстрілював з гранатометів. По оборонцях Опитного бив з кулеметів, а по захисникам Кам’янки – зі стрілецької зброї. Поблизу Троїцького активізувались ворожі снайпери.

На луганському напрямку з автоматичних гранатометів противник вів вогонь по захисниках Лобачевого, а оборонців Новоалександрівки обстрілював зі стрілецької зброї.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: