Холодницький: НАБУ розголошує «таємниці слідства»

Читать на русском
Глава САП Холодницький звинуватив Національне антикорупційне бюро в розголошенні таємниць слідства і в надмірному піарі.
Назар Холодницький

Назар Холодницький, голова Спеціальної антикорупційної прокуратури (САП), звинуватив Національне антикорупційне бюро (НАБУ) в зловживанні піаром.

Про це пише «Слово і Діло», посилаючись на «Фокус».

«В принципі, я задоволений результатами, які показали антикорупційні органи за перший рік своєї роботи. Але незадоволений надмірним піаром - для органів слідства це погано. Не дарма ж є таке поняття, як «таємниця слідства», яке забезпечує незалежне розслідування справи. Я не розумію, навіщо правоохоронному органу більше 10 співробітників в прес-службі», - зазначив глава САП.

Як приклад розголошення «таємниці слідства» антикорупційним бюро він привів публікацію на сайті НАБУ листування у справі «чорної бухгалтерії» Партії регіонів, в якій фігурував американець Пол Манафорт.

«Тоді прокурор не давав дозволу розголошувати ці дані. НАБУ також публічно повідомляв, що направило підозра САП по службових осіб МАУ. Це прямий відкритий сигнал можливим підозрюваним: тікайте», - розповів Холодницький.

«Який сенс говорити громадськості, що ти направив підозру прокурору на узгодження? Мовляв, підпише - хороший прокурор, не підпише - поганий?», — додав він.

Нагадаємо, що 13 квітня Спеціалізована антикорупційна прокуратура продовжила термін розслідування у справі про незаконні виплати з «каси» Партії регіонів голові ЦВК Михайлу Охендовському.

А сьогодні Апеляційний суд міста Києва скасував рішення суду першої інстанції про зобов'язання Національного антикорупційного бюро закрити кримінальне провадження проти колишнього народного депутата від фракції «Народного фронту» Миколу Мартиненка.

24 вересня 2016 року Назар Холодницький заявив, що має намір на початку або в середині жовтня поінформувати громадськість про завершення справи щодо скандальних закупівель рюкзаків для Нацгвардії («рюкзаки Авакова»), однак, так і не виконав своєї обіцянки.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: