Директора філії «Укртрансгазу» підозрюють в махінаціях на 340 мільйонів гривень

Читать на русском
Поліція підозрює начальника філії Виробниче ремонтно-технічне підприємство» Укргазенергосервіс ПАТ Укртрансгаз в причетності до махінацій з тендерами ТОВ Український сучасний турбінний комплекс на суму 340 мільйонів гривень.
фото: УНІАН

Поліція підозрює начальника філії «Виробниче ремонтно-технічне підприємство» Укргазенергосервіс ПАТ «Укртрансгаз» в причетності до махінацій з тендерами ТОВ «Український сучасний турбінний комплекс» на суму 340 мільйонів гривень.

Про це йдеться в постановах Шевченківського районного суду Києва, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Наші гроші».

За даними слідства, директор «УКРСТК», начальник «ВРТП «Укргазенергосервіс» і ще одна людина створили злочинну схему з присвоєння бюджетних коштів у 2014-2016 роках при проведенні тендерів із закупівель запчастин до газоперекачувальних агрегатів, за результатами яких в конкурсах перемогла «УКРСТК» .

В цілому фірма отримала замовлення на суму 340 мільйонів гривень.

При цьому в поліції відзначили, що «УКРСТК» завищила вартість запчастин і не поставила їх в повному обсязі.

Частина отриманих грошей – 57 мільйонів гривень – компанія перерахувала на рахунки сумнівних суб'єктів господарської діяльності: ТОВ «Укрпроміновація», ТОВ «Магістральне будівництво», ПАТ «Факел», ТОВ «ВІП Стандарт», ТОВ «МГ груп», ТОВ «Промоушн-груп», ТОВ «АНТСТРОЙ Плюс», ТОВ «Сантаун», ТОВ «СВ Альтера Київ».

Нагадаємо, 18 березня правління Національної акціонерної компанії «Нафтогаз України» проголосувало за відставку голови дочірньої компанії «Укртрансгаз» Ігоря Прокопіва.

21 березня загальні збори акціонерів «Укртрансгазу» обрали до складу правління компанії головного радника голови «Нафтогазу» Сергія Алексєєнко та директора із закупівель держхолдингу Романа Білягу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: