Зубко пропонує конфісковувати землю у власників через пожежі

Читать на русском
Рішення про необхідність конфіскації Геннадій Зубко ухвалив після виступу голови Київської ОДА Олександра Горгана, який розповів, що більшість пожеж торфовищ минулого року відбулися саме на земельних ділянках, які не обробляються власниками.
Геннадій Зубко

Держлісагентство і профільні міністерства за дорученням віце-прем'єр-міністра, міністра регіонального розвитку, будівництва і ЖКГ Геннадія Зубка розроблять пропозиції щодо посилення відповідальності власників необроблюваної землі у разі виникнення пожеж.

Про це Зубко заявив на засіданні Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, повідомляє «Укрінформ», передає «Слово і Діло».

«Держлісагентство, Мінприроди, Мінагрополітики та ДЗК (Державний земельний кадастр - ред.) повинні спільно підготувати пропозиції про збільшення відповідальності власників землі, якщо відбувається недотримання пожежної безпеки і виникають пожежі. Якщо не обслуговується, якщо не обробляється, якщо не дотримується пожежна безпека - до позбавлення власності або повернення в державну власність», - наголосив Зубко.

Таке рішення Зубко ухвалив після виступу голови Київської ОДА Олександра Горгана, який розповів, що більшість пожеж торфовищ минулого року відбулися саме на земельних ділянках, які не обробляються власниками.

«Набуває особливої відповідальності питання власників земельних ділянок, які їх не обробляють, тому що у нас фактично всі торфовища, які горіли в минулому році, вони горіли на приватній землі. Потрібно приймати рішення або через вплив за рахунок прогресивного оподаткування тих земельних ділянок, які не використовуються за цільовим призначенням, або їх вилучення, але в будь-якому випадку треба звертатися до фінансових інструментів», - зазначив Горган.

Раніше в БПП запропонували обговорити з громадськістю закон про ринок землі.

Також зазначимо, що Україна зобов'язалася перед Міжнародним валютним фондом ухвалити закон про обіг сільськогосподарських земель до кінця травня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: