Парубій розповів, коли ухвалять зміни до Конституції щодо децентралізації

Читать на русском
ВР пока проводит децентрализацию через другие законодательные акты, потому изменения в Конституцию Украины в части децентрализации не могут быть приняты во втором чтении до окончания военной агрессии РФ в Украине.

ВР поки проводить децентралізацію через інші законодавчі акти, тому зміни до Конституції України в частині децентралізації не можуть бути прийняті у другому читанні до закінчення військової агресії РФ в Україні.

Про це заявив голова Верховної Ради Андрій Парубій в ефірі «5 каналу», пише «Слово і Дело».

«Поки з окупованих територій не в будуть виведені російські війська, поки не буде відновлений контроль над кордоном, ми не можемо вступати в політичні процеси ... Можуть бути різні варіанти, може бути умовний відгук цієї позиції», - заявив Парубій.

Зокрема спікер зазначив, що Верховна Рада все ж проводить децентралізацію через багато інших законодавчих актів, наприклад, по об'єднанню громад.

Відзначимо, Міністерство юстиції України внесло до Верховної Ради законопроект про децентралізацію в частині передачі повноважень громадам.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що децентралізація прискорить зростання економіки.

Раніше Гройсман заявив, що реформа по децентралізації влади є однією з найбільш успішних реформ в країні і завдяки їй місцеві бюджети отримали десятки мільярдів гривень надходжень.

Нагадаємо, «Слово і Діло» підвело підсумки роботи Гройсмана, про його успіхи і провали читайте в статті.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: