ДТЕК купив рекордну партію антрациту в ПАР

Читать на русском
Холдинг ДТЕК бізнесмена Ріната Ахметова придбав в ПАР 600 тисяч тонн вугілля-антрациту з можливістю збільшити обсяг закупівель до 1 мільйона тонн.
фото: korabli.eu

Холдинг ДТЕК бізнесмена Ріната Ахметова придбав у Південно-Африканській республіці 600 тисяч тонн вугілля-антрациту з можливістю збільшити обсяг закупівель до 1 мільйона тонн.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу компанії.

«В історії України це перший прецедент закупівлі на далеких ринках таких істотних обсягів антрациту в такий стислий термін», – заявив директор з комерційної діяльності ДТЕК Віталій Бутенко.

Перше судно з 75 тисячами тонн антрациту на борту прибуде в Україну в червні. Вугілля буде відвантажено на антрацитові ТЕС ДТЕКу, які включатимуться в роботу для підтримки стабільності енергосистеми України.

Також в компанії повідомили, що почали формувати запаси антрациту на своїх ТЕС для підготовки до проходження осінньо-зимового періоду 2017-2018 рр.

Зараз для накопичення антрациту зупинені Криворізька і Придніпровська ТЕС, для покриття енергодефіциту станції будуть включатися в роботу по команді диспетчерів об'єднаної енергосистеми України.

«Зараз основне навантаження лягає на вугілля газової групи. Проблем із забезпеченням марки Г на ТЕС ДТЕК немає. Компанія переглянула плани роботи вугільних підприємств у 2017 році в бік збільшення видобутку вугілля газової групи. Вугілля газової групи видобувається на шахтах, які знаходяться на підконтрольній території. З 1 квітня на склади ТЕС ДТЕК надійшло 500 тисяч тонн вугілля марки Г», – відзначили в компанії.

Нагадаємо, 11 квітня через брак вугілля зупинилася Криворізька ТЕС («ДТЕК Дніпроенерго»), яка працювала з 1 квітня одним блоком.

5 квітня голова НЕК «Укренерго» Всеволод Ковальчук повідомив, що з 6 квітня з метою економії вугілля антрацитної групи свою роботу може зупинити Зміївська ТЕС, а з 11 квітня – Криворізька ТЕС.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: