Карта АТО: ситуація на сході України на 14 квітня

Читать на русском

Ситуація на сході країни станом на 00:00 14 квітня 2017 року за даними РНБО України, прес-центру АТО, Міноборони, журналістів і волонтерів.

Обстріли:

Ситуація в районі проведення АТО залишається напруженою. Незважаючи на досягнуті домовленості тристоронньої групи в Мінську про встановлення режиму «Тиші» російсько-окупаційні війська продовжують збройні провокації проти наших військ. За минулу добу зафіксовано 65 обстрілів позицій Збройних Сил України. Двоє українських військовослужбовців отримали поранення.

Напрямки:

На маріупольському напрямку обстановка загострилася: противник знову підтягнув на передову важке озброєння і почав активно його застосовувати. У Талаківці, Гнутовому і Широкиному зафіксовані мінометні обстріли з боку противника, а в Водяному – мінометні та артилерійські. Всього було випущено близько 50 мін і снарядів. Крім того, окупанти інтенсивно застосовували бронетехніку – зафіксовані 6 епізодів. Бойові дії ведуться і вранці і в другій половині дня. У Мар'їнському і північній частині Волноваського району вчора було відносно спокійно – зафіксовані лише епізодичні провокації з боку противника, в тому числі снайперські обстріли. Всього за минулу добу на Маріупольському напрямку відбулося 43 ворожих обстрілів, в тому числі 6 – з важкого озброєння.

На донецькому напрямку основні бойові дії вчора велися на ділянці фронту Кам'янка – Донецький аеропорт. Противник активно застосовував міномети – перш за все, під Авдіївкою і Опитним. По наших позиціях ворог випустив близько 50 мін. Найбільші сеанси ворожих обстрілів сталися вранці між 7 і 9 годинами і в другій половині дня між 14 і 22 годинами. Також 3 обстріли, один з них мінометний, відбулися вчора на Світлодарськ дузі. Також противник вів вогонь по наших позиціях під Зайцевим. Всього за минулу добу на Донецькому напрямку відбулося 19 ворожих обстрілів, в тому числі 5 – з важкого озброєння.

На луганському напрямку противник провів 3 обстріли українських позицій між 14 і 20 годинами – в Станично-Луганському районі та Попаснянському районі. Важке озброєння на цьому напрямку не застосовувалося.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: