Міноборони внесе до електронного реєстру всіх призовників

Читать на русском
В Єдиному державному реєстрі розмістять персональні та службові дані військовозобов'язаних громадян України віком від 17 до 60 років, зокрема відомості про дату виїзду за межі України й дату повернення.

Сьогодні парламент ухвалив закон про створення Єдиного реєстру військовозобов'язаних.

У ньому будуть розміщені персональні та службові дані військовозобов'язаних віком від 17 до 60 років, повідомляє «Слово і Діло», посилаючись на «Кореспондент».

Реєстр призначений допомогти веденню військового обліку, плануванню та виконанню заходів мобілізації, призову на строкову військову службу, прийняття на військову службу за контрактом, інформаційного забезпечення осіб, звільнених із військової служби тощо.

У ньому розмістять персональні та службові дані військовозобов'язаних громадян України віком від 17 до 60 років, зокрема відомості про дату виїзду за межі України й дату повернення.

Власником усієї інформації виступатиме Міноборони, а розпорядником – Генштаб. Сюди перенесуть відомості з ЦВК, Держприкордонслужби, Міносвіти, міграційної та фіскальної служб. Також реєстр поповниться даними військовозобов'язаних (призовників) з облікових карток та особистих справ військкоматів.

Нагадаємо, сьогодні парламент змінив закон про військову службу: за «самоволку» – адмінвідповідальність.

Також Рада підтримала в першому читанні квоти української мови на ТБ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: