Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Москаль запевнив, що, у разі виявлення факту подвійного громадянства, після 1 травня держслужбовець буде звільнений із роботи публічно із залученням ЗМІ

21 квітня 2016 року голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль закликав тих державних службовців, котрі, крім українського, отримали громадянство іншої держави, добровільно звільнитися з роботи за власним бажанням ще до вступу закону «Про державну службу» в новій редакції в силу, тобто до 1 травня цього року. За словами голови ОДА, у такому разі обласна державна адміністрація не афішуватиме факт подвійного громадянства в цих осіб. Однак у випадку виявлення факту наявності кількох громадянств після 1 травня держслужбовець буде звільнений із роботи публічно із залученням засобів масової інформації.
Виконано
Сказано 21 квітня 2016 р.

Джерело

  • http://moskal.in.ua/?categoty=news&news_id=2203
  • http://moskal.in.ua/?categoty=news&news_id=2216
  • http://www.slovoidilo.ua/2016/07/11/intervju/hennadij-moskal-nezakonno-ozbroyenyx-formuvan-na-zakarpatti-bilshe-nemaye

Результат

5 травня 2016 року голова Закарпатської ОГА Геннадій Москаль зобов’язав голову Берегівської РДА в триденний строк звільнити начальника управління освіти, молоді та спорту Василя Лендєла з посади як такого, який під час перебування на державній службі отримав громадянство Угорщини (паспорт громадянина Угорщини серії ВН №1379502, виданий Lengyel Laszlo, 04.09.1972 року народження).

11 липня 2016 року в інтерв'ю ІА «Слово і Діло» голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль повідомив, що за всіма виявленими фактами подвійного громадянства осіб, винних у цьому, було попереджено або звільнено.