Суд відмовився арештувати екс-беркутівця

Читать на русском
Печерський районний суд не відправив під арешт екс-беркутівця, обвинуваченого в розстрілах на Майдані.

Печерський райсуд Києва 18 листопада не обрав запобіжного заходу екс-беркутівцю Олександру Бєлову, якого підозрюють у вбивстві трьох учасників Революції Гідності 18 лютого 2014 року в Кріпосному провулку.

Як передає «Слово і Діло» з посиланням на «УНІАН», сьогодні прокуратура звернулася до Печерського райсуду з клопотанням взяти під варту Бєлова в зв'язку з тим, що йому інкримінують ще одне звинувачення - незаконне поводження з боєприпасами.

Представники Департаменту спеціальних розслідувань Головного слідчого управління Генпрокуратури наполягали на утриманні Бєлова під вартою, з огляду на тяжкість пред'явлених йому підозр, а саме: замах на вбивство і закінчений замах на вбивство, а також те, що кілька свідків прямо вказали на нього, як на особу, яка стріляла з вогнепальної зброї в мітингувальників.

Майдан vs. «Беркут»: адвокат Небесної Сотні про те, як відпускають спецпризначенців і дають їм шанс втекти в РФЧлен групи адвокатів Небесної Сотні прокоментував рішення суду, згідно з яким «беркутівця», підозрюваного у вбивствах на Майдані, відправили під домашній арешт.

Разом з тим суддя Печерського райсуду Лариса Сокіл відклала ухвалення рішення по цьому клопотанню 22 листопада 14.45 в зв'язку з тим, що Апеляційний суд Києва, який 15 листопада випустив Бєлова з-під варти на нічний домашній арешт, ще не оголосив повного тексту відповідної постанови, в якому міститься мотивація для зміни запобіжного заходу Бєлову.

Раніше результати експертизи, оприлюдненої в Святошинському районному суді Києва, показали, що до розстрілу людей в центрі Києва під час Революції Гідності причетний колишній спецпідрозділ «Беркут».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: