«Євробачення-2017»: КМДА очікує ухвалення змін до бюджету столиці в рамках підготовки до конкурсу

Читать на русском
КМДА очікує ухвалення на поточному тижні змін до бюджету столиці, що стосуються фінансування проектів в рамках підготовки до конкурсу Євробачення-2017.

Київська міська державна адміністрація очікує ухвалення на поточному тижні змін до бюджету столиці, що стосуються фінансування проектів в рамках підготовки до конкурсу «Євробачення-2017».

Про це повідомив на брифінгу перший заступник голови КМДА Геннадій Пліс, передає «Слово і Діло».

«Минулого тижня у четвер ми подали проект змін до бюджету і я хочу повідомити, що ми в нього заклали. Це пов'язано, насамперед, з важливими потребами, пов'язаними з підготовкою до «Євробачення», - зазначив Пліс.

За його словами, 809 млн грн. пропонується направити на ремонт автодоріг за рахунок надходжень від митниці, додатково пропонується на цей напрямок виділити 330 млн грн. і 100 млн - на ремонт міжквартальних проїздів.

«Тож як ви бачите, на ремонт доріг загалом буде спрямовано понад 1,2 млрд грн.», - сказав чиновник КМДА.

Він нагадав, що в бюджеті столиці вже закладено 350 млн грн. на поточний ремонт і 450 млн грн. – на капітальний ремонт.

«Таким чином, у нас виходить, що цього року на ремонт ми направляємо приблизно 2 млрд», - сказав він, додавши, що в 2016 році на цей напрямок було направлено 1,5 млрд грн.

Крім того, за словами Пліса, мова йде про направлення 204 млн грн. додаткових дотацій на житлово-комунальне господарство, «Київпастрансу» – 81 млн грн., на відеоспостереження у місті для посилення безпеки пропонується додатково виділити 19 млн грн.

Європейський мовний союз включив Росію в розклад «Євробачення»Європейський мовний союз і Національна громадська телекомпанія України оприлюднили розклад виступів учасників першого і другого півфіналів Євробачення-2017, включивши в нього виступ представника РФ.

Також планується встановити нові урни в місті на 5 млн грн., на благоустрій у столиці направити додатково 8,8 млн грн., а на спортивні заходи – 4,3 млн грн.

«Ми звернулися до київського міського голови, щоб він підписав звернення до Київського міськраді розглянути ці зміни в невідкладному порядку, щоб вже в цей четвер вони були розглянуті і звертаємося до всіх депутатів підтримати його, адже в ньому закладено виключно «Євробачення» і соціальні питання», - сказав він.

Перший заступник голови КМДА також зазначив, що місто готується до пісенного конкурсу планово, ніяких відхилень у цьому процесі немає.

«Ми поки не бачимо ризиків, які могли б ставить під сумнів те, що ми своєчасно підготуємося до цієї події», - резюмував він.

Раніше в Україні вимагали заміни російської співачки Самойлової на «Євробаченні».

Нагадаємо, Україна відповіла організаторам Євробачення на загрозу виключення з конкурсу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: