НКРЕКП напрацювала закон про націоналізацію облгазів

Читать на русском
НКРЕКП напрацювала і передала в уряд проект закону про повернення газорозподільних мереж у власність держави. Кошти від їхньої оренди мають надходити до бюджету України.
Дмитро Вовк

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг, напрацювала проект закону про повернення газорозподільних мереж у власність держави.

Про це заявив голова НКРЕКП Дмитро Вовк, повідомляє «Укрінформ», передає «Слово і Діло».

«Питання власності мереж не належить до компетенції комісії. Ми розробили проект закону, передали його в уряд, щоб всі мережі були у власності держави, а кошти від оренди надходили в державний бюджет», - сказав Вовк.

Абонплата за газ – здирницька схема олігархату для українців, замаскована під євростандартиЕксперт із питань енергетики, президент Центру глобалістики Стратегія XXI оцінив ініцітиативу запровадження абонплати за газ для українців.

Зазначимо, олігарх Дмитро Фірташ контролює в Україні близько 70% великих газорозподільних підприємств. Структури мільярдера активно скуповували пакети акцій цих підприємств на приватизаційних конкурсах і аукціонах протягом декількох років.

Раніше НКРЕКП скасувала рішення про введення абонентської плати за газ.

Також Національне антикорупційне бюро проводить досудове розслідування за фактом зловживання службовим становищем членами НКРЕКП через формулу «Роттердам+».

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: