Держдепартамент: США не визнають вибори і референдум у Південній Осетії

Читать на русском
У Держдепартаменті США заявили, що не визнають результати запланованих на 9 квітня виборів і референдуму в Південній Осетії.

У Держдепартаменті США заявили, що не визнають результати запланованих на 9 квітня виборів і референдуму в Південній Осетії.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу Державного департаменту США.

«Незаконні вибори і референдум буде проведено на грузинській території без згоди уряду Грузії. Сполучені Штати повністю підтримують територіальну цілісність Грузії і її суверенітет в межах її міжнародно визнаних кордонів. Наша позиція щодо Абхазії і Південної Осетії – ясна і постійна. Ці регіони – складові частини Грузії», – йдеться в заяві.

Також в заяві сказано, що США не визнають результати виборів, які пройшли в березні в іншому грузинському регіоні – Абхазії.

«Ми також засуджуємо і не визнаємо результатів незаконних виборів, проведених в Абхазії 12 березня і 26 березня», – зазначено в заяві.

Нагадаємо, 20 березня в Міністерстві закордонних справ Грузії висловили прихильність суверенітету України, засудивши агресію Росії, яка призвела до захоплення Криму і сходу країни.

У вересні 2016 року Росія порушила міжнародне право і незаконно відкрила 21 виборчу дільницю на окупованих територіях Грузії на виборах в Державну думу РФ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: