«Вікно можливостей» для Путіна в адміністрації Трампа давно закрили

Читать на русском
Валерій Димовполітолог

Сподівання Путіна на те, що з Трампом буде вирішено весь спектр проблем, який окреслили в Кремлі, були марними.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політолог Валерій Димов, оцінюючи заяву постпреда США в ООН про те, що президент США розглядає РФ, як «проблему» та не збирається йти на поступки щодо України та Сирії.

«Не дивлячись на те, що Путін пропонував ескалацію в Україні, Сирії та, піднімаючи ставки, намагався нав'язати свій порядок денний, «вікно можливостей» для Путіна так і не відкрилося. Наразі ставки підвищуються. Але Путін вже не зможе вийти з сирійського конфлікту без проблем. Якщо в Кремлі спробують зробити крок назад – в самій РФ це не сприймуть, не лише силовики, політична еліта, а й той відсоток росіян, яких Путін сам же і зазомбував шовіністичною істерією», - розмірковує політолог, акцентуючи, що «вікно можливостей» для Путіна не те що не відкрилося, його навіть не намагалися відкрити.

Путін створив проблеми не лише в Україні чи Сирії, але й політичним лідерам країн, партіям, які сприйняли це як виклик.

«Це виклик для республіканського істеблішменту, для поміркованих сил, для лідерів країн. Не лише Ле Пен піднімає голову, сподіваючись на шовіністичний електорат. Це виклик для всіх французьких громадян. Тому між Ле Пен і Фійоном з’являються персонажі – такі як Макрон», - наголосив експерт.

Три роки війни на Донбасі: ключові події АТО6 квітня минає рівно три роки з моменту спроб захоплення органів влади та правопорядку в Донецькій і Луганській області, з чого й почалися бойові дії в цих регіонах.

«Нічого неочікуваного не відбувається. Так само, як РФ впливала на виборчі процеси в США, так і ЗМІ, інші сили, зробили неможливим будь-які «великі угоди» між політиками, які хотіли б показати своїм виборцям успішні кейси вже розв’язаних конфліктів. Тому ми побачили відставки таких, як Флін, зміну риторики Тіллерсона, та ще побачимо, як проросійським політикам буде складно контактувати з «токсичною» РФ та очільниками Кремля», - вважає політичний експерт.

«І в ООН, і в ОБСЄ, і в НАТОвських структурах на двосторонніх зустрічах Трампу буде дуже складно домовлятися за спиною ЗМІ, громадськості, виборців, тих партій, які під лупою розглядають ці процеси», - резюмував політолог Валерій Димов.

Нагадаємо, після хіматаки в Сирії Трамп заявив, що «для РФ це сумний день, оскільки вони причетні до сирійського керівництва».

Напередодні відбулись переговори американського лідера з канцлером Німеччини щодо Донбасу, Сирії та дій РФ.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: