МЗС РФ заявило про призупинення меморандуму зі США щодо Сирії

Читать на русском
Росія закликала Раду Безпеки ООН провести надзвичайне засідання для обговорення ситуації в Сирії.
Лавров

Після американської атаки на сирійську авіабазу, Росія заявила про призупинення дії меморандуму про запобігання інцидентів США в Сирії.

Про це йдеться в заяві МЗС РФ, передає «Слово і Діло».

«Російська сторона припиняє дію Меморандуму про запобігання інцидентів і забезпечення безпеки польотів авіації в ході операцій в Сирії, укладеного зі США. Закликаємо Раду Безпеки ООН провести надзвичайне засідання для обговорення ситуації», - йдеться в заяві.

Росія і США ухвалили меморандум з безпеки польотів в Сирії в жовтні 2015 року. Цей документ регламентує дії всіх літаків і безпілотників в повітряному просторі Сирії.

США звинуватили режим Асада в газовій атаці в СиріїСША звинуватили сирійську владу на чолі з Башаром Асадом в проведенні газової атаки в провінції Ідліб, під час якої загинули і постраждали сотні людей.

Після того, як угода почала діяти, Росія і США співпрацювали по каналах цілодобового оперативного зв'язку. Країни також домовилися про надання допомоги один одному при виникненні кризових ситуацій.

Як повідомлялося, військові США вночі 7 квітня атакували десятками ракет «Томагавк» аеродром Шейрат на заході Сирії. Метою атаки були злітно-посадкові смуги, літаки і заправні станції. Це стало відповіддю на загибель десятків людей внаслідок хімічної атаки в провінції Ідліб.

Сирія заперечує, що вчинила у вівторок, 4 квітня, повітряний удар по місту Хан-Шейхун із застосуванням хімічної зброї.

Водночас Сирія заявляє, що хімічне отруєння настало через те, що її літаки знищили «завод та склад хімічної зброї терористів», як Дамаск називає всіх своїх супротивників. Цю версію підтримує Росія, яка заблокувала ухвалення резолюції Ради безпеки ООН з приводу цього хімічного удару.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: